Подршка Естоније европском путу Србије

Потпредседник Народне скупштине Ђорђе Милићевић и амбасадор Естоније Данијел Шер оценили су да две земље имају добре односе и да постоји спремност и интерес за даљи наставак сарадње, посебно у области ИТ сектора и дигитализације.

Милићевић је истакао да добри политички односи треба да прате и економску сарадњу две земље, при чему је као циљ истакнута заједничка сарадња у привлачењу инвестиција и сарадње градова обе државе, саопштено је из парламента.

Милићевић је оценио да је подршка Естоније, председавајуће ЕУ, наставку евроинтеграција Србије уз отварање нових поглавља, од изузетног значаја, посебно имајући у виду да је стратешки циљ Србије чланство у ЕУ.

Потпредседник скупштине је нагласио да ће Србија наставити са успешно започетим економским и политичким реформама.

Амбасадор Шер је истакао да Естонија подржава Србију на путу европских интеграција и изразио јасну подршку и очекивање за отварање нових преговарачких поглавља са Србијом.

Милићевић је потврдио да Србија остаје посвећена наставку дијалога са Приштином и да се јасно залаже за пуно спровођење Бриселског споразума, а истакао је и да је унутрашњи дијалог који је покренуо председник Александар Вучић, храбар, озбиљан и одговоран корак ка изналажењу трајног и одрживог решења.

Амбасадор Шер је подржао напоре Србије у дијалогу са Приштином и пружио подршку наставку овог дијалога као и отварању унутрашњег дијалога о КиМ, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво