У Грачаници неформално почела кампања Српске листе

Месец дана пре локалних избора, кампању на Космету су почеле једино водеће албанске странке. На изборима 22. октобра учествоваће 91 политички субјект. Међу њима је највише странака и грађанских иницијатива. Има и независних кандидата за градоначелнике и одборнике скупштина општина.

На Косову и Метохији има 38 општина, од којих Срби контролишу 10. За одборнике и председнике тих општина пријављено је десетак српских странака и грађанских иницијатива. Једино је, међутим, Српска листа добила подршку владе и председника Србије.

Кампања српских странака очекује се наредних дана.

Синоћ је у Грачаници одржана академија поводом дана општине, и на њој је неформално кренула кампања Српске листе у овом делу Косова и Метохије.

Срђан Поповић, кандидат Српске листе за председника општине Грачаница, очекује да у свих десет општина победе кандидати те листе.

"Примарни циљ Српске листе је оснивање Заједнице српских општина (ЗСО), а квалитет организације ЗСО зависиће од тога ко су кандидати, односно представници општина. У Грачаници имамо много горућих проблема – економски развој, млади немају довољно радних места – на томе ћемо морати да порадимо, затим продаја имања на чему ћемо морати да се фокусирамо у наредном периоду", рекао је Поповић.

Албанске странке својим бирачима обећавају промене, нове почетке. Највећа борба међу албанским странкама водиће се за власт у већим градовима – Приштини, Призрену и јужној Косовској Митровици.

Водеће албанске странке на изборе иду одвојено, независно од коалиција и договора које имају на централном нивоу власти.

Међународни представници су позвали све политичке партије и њихове кандидате да се заложе за фер, слободну и мирну кампању, уз заштиту права гласача да бирају оног за кога сматрају да ће најбоље представљати њихове интересе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара