СДПС излази на београдске изборе

На Трећој редовној изборној скупштини Општинског одбора Вождовац, у присуству 217 делегата, изабрано је ново руководство и нови председник Горан Голубовић. Поручено да је Београд највећи потенцијал који странка има и да ће СДПС изаћи на београдске изборе када до њих дође, самостално или у коалицији.

Изабране су и потпредседнице Ананда Јавор Стефановски, Енеса Реџовић и потпредседник Немања Исаиловић, а формиран је и Извршни одбор, Форум младих као и Форум жена.

Чланству се обратио председник СДПС Расим Љајић који је поручио да је њихова дужност да се грађанима обраћају, како је рекао, језиком чињеница.

"Живећи у прошлости не можемо решити ни један проблем који имамо. Морамо да се бавимо питањем средњег слоја у Србији који нестаје, али не на демагошки начин већ на континуирани начин", казао је Љајић.

Према Љајићевим речима, Београд је главно упориште СДПС у Србији.

"Београд је највећи потенцијал који ова странка има. Желимо да тај потенцијал и политички материјализујемо на првим наредним градским изборима", истакао је Љајић.

Подсетио је да је вечерашња скупштина седма по реду на територији града, а до краја новембра, најавио је, одржаће се и преосталих десет у свих 17 београдских општина.

"Имаћемо комплетна нова руководства или комбинацију нових и старих људи. У овом тренутку не знам да ли ћемо и у којој комбинацији изаћи на те изборе. Никаквих разговора на ту тему није било", рекао је Љајић.

Нагласио је да су све опције могуће, да иду самостално на изборе али и у коалицији са неким другим политичким странкама.

"Не желимо да нам нико додељује мрвице са стола и да нам неко додељује одборничке мандате. Желимо да сваки мандат зарадимо", поручио је министар.

Он је позвао чланство општинског одбора Вождовац да од данас крену у озбиљну кампању која неће, како је рекао, бити агресивна ни наметљива.

Апеловао је да се укључе у израду акционог плана којим би требало, каже, да се утврди који су то проблеми грађана и грађанки Београда.

"То не сме бити списак лепих жеља, лажи и паралажи, то не смеју бити популистичка обећања", рекао је Љајић и објаснио да Вождовац представља параметар политичког расположења за целу Србију.

Обично, рекао је Љајић, какви су резултати на Вождовцу, такви буду и у Србији.

"Ова странка мора да добије свој политички идентитет. Не мислимо да вечито идемо у различите врсте коалиција да би политички преживели", закључио је Љајић.

Љајић: Политике свуда само не у странкама

Председник Социјалдемократске партије Србије изјавио је да је нонсенс да политике има свуда сем у полтичким странкама, те да се она тамо мора и вратити.

"Странке у Србији постале су заводи за запошљавање или центри за социјални рад, шалтери за различите врсте жалби и притужби", рекао је Љајић.

Према његовим речима, то није здраво за политички систем једне земље.

Он је истакао да ће његова странка увек говорити о ЕУ и када то није популарно без обзира на све мане које, како је рекао Унија има, јер је, каже, боља и слаба Европска унија за Србију, него никаква.

"Војна неутралност да, али политичка и економска неутралност не. ЕУ јесте решење јер ми на тај начин мењамо себе и мењамо Србију. Без обзира што можемо да изнесемо сто мана на рачун Бриселске бирократије, до сутра би о томе могли да говоримо, али то је популизам", рекао је Љајић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво