Брнабић: Сукоб "Крика" и ПС је сукоб једне партије и портала 

Сукоб портала "Крик" и политичке странке Покрет социјалиста сукоб је између једне политичке партије и једног портала, изјавила је председница Владе Србије Ана Брнабић. Влада је подржала "Врањске" много више од владе ДС-а, рекла је Брнабићева.

"Имам дистанцу, сукоб о коме се прича је сукоб између једне политичке странке и једног портала. Дакле, нисам се оглашавала, зато што то није сукоб Владе Србије. Те изјаве које су се појавиле, изјаве су једне политичке странке, не ни министра Вулина", рекла је Брнабићева новинарима.

Ипак, како је истакла, са том реториком се не слаже, али како додаје, "разуме емотивну реакцију".

"Не, то није мој стил и ја се не бих тако изражавала. Ипак, морам да кажем да потпуно лично разумем емотивну реакцију, зато што сам и ја, у истом случају, са истим порталом имала пре неколико месеци исту емотивну реакцију и трудила сам се, када сам с њом изашла у јавност, да будем толерантна и балансирана у својим изјавама", каже председница владе.

Наглашава да тај портал није ни полиција ни тужилаштво, нити је тај сукоб, сукоб у коме учествује Влада Србије.

"Тиме се баве надлежне државне институције, које ова држава има. Медији су јако често критични, са правом, када се ми бавимо послом који није у нашој надлежности. Тако да, у овом тренутку, ја бих се ослонила на институције Републике Србије", рекла је Брнабићева.

"Ова влада подржала Врањске много више од владе ДС-а"

Влада Србије дала је за Врањске у овој години 1,7 милиона динара, што је више него што је тај лист добио за пет година власти ДС-а, рекла је премијерка Брнабић.

Управо стога, каже, не стоје квалификације да Влада гуши Врањске.

"Овде се прича о томе да ли је влада гушила Врањске. Од 2014, оно што сам гледала, за садржај Врањских, преко конкурса, добили су око 4,5 милиона динара, више него икада до тада. Добили су много више него икада, мени је то доказ да влада Србије није гушила Врањске, управо супротно - ова влада Србије подржала је Врањске, у једној години, у овој, добили су новца више него за пет година демократске владе", рекла је председница владе новинарима.

Накнадно је проверила све инфромације и каже да се веома изненадила када је видела колико значајне суме су добиле те новине.

"Иако Врањске, сложићемо се сви, нису медиј који подржава Владу Србије и њену политику, они су на разним конкурсима, преко министарства културе добили значајне суме. Мени је невероватно индикативно да су само у 2017. Врањске добиле 1,7 милиона динара, а од 2008. до 2012., када се претпостављам, причало да је много боља ситуација у медијима, већа слобода, слободне речи, да се медији не гуше - у тих пет година, Врањске су добиле 1,6 милиона динара", навела је Брнабићева.

Премијерка каже да су њој те чињенице важне, јер доказују да Влада Србије није гушила Врањске.

"Управо супротно - ова Влада Србије подржала је Врањске новине", закључила је Брнабић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи