Александар Шешељ и Ана Чарапић нови посланици

Републичка изборна комисија је Александру Шешељу са листе Др Војислав Шешељ - СРС и Ани Чарапић са листе Александар Вучић - Србија побеђује на данашњој седници доделила мандате које је административни одбор Народне скупштине одобрио и они су након тога положили заклетву и званично постали народни посланици.

Александар Шешељ и Ана Чарапић су посланичка места добили након престанка мандата Миловану Бојићу (СРС) и Александри Ђурић (СНС).

Након престанка мандата Александри Ђурић мандат је додељен следећем на листи, Миловану Новаковићу, који га није прихватио, а након њега и Владици Димитрову који такође није прихватио мандат.

Ана Чарапић била је следећа на листи и прихватила је место народне посланице.

Нови народни посланик Александар Шешељ је студент из Земуна, док је нова народна посланица

Ана Чарапић дипломирана економисткиња из Куршумлије. 

Друга тачка дневног реда на седници РИК била је додела мандата ради попуне упражњених места у Националном савету македонске националне мањине.

Мандати су додељени кандидатима са листе чији је носилац Славе Груевски и то Бори Ваневском и Љубици Граовац, као и кандидатима са листе чији је носилац Борче Величковски, Илу Михајловском и Драгољубу Костовском.

Њима су мандати додељени пошто је констатован престанак мандата Славки Стефановски, Маји Георгијевској, Срђану Илијевском зато што нису присуствовали седницама Националног савета дуже од годину дана, а мандат је престао и чланици Националног савета Весели Ђорђевић која је поднела оставку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи