Посланичка питања

У дану одређеном за питања, посланике је занимало одакле Александру Вулину новац за стан, али одакле и Горану Јешићу новац за три стана, докле се стигло с кречењем болница по Србији, спрема ли се укидање ријалити формата на телевизијама, а било је и жестоких квалификација због којих је председавајући изрекао опомене. Тражила се и смена премијерке, али и потпредседнице владе, Ане Брнабић и Зоране Михајловић.

Посланик ДС-а Радослав Милојичић Кена је позвао премијерку да смени министра одбране Александра Вулина због нејасног порекла новца за куповину стана, а лидер радикала Војислав Шешељ тражи од премијерке да смени министарку саобраћаја Зорану Михајловић "због дипломатског скандала са Кинезима и напада на СПЦ".

Шешељ је премијерку упитао докле ће да толерише понашање министарке Михајловић, која је, како тврди, изазвала дипломатски инцидент лажно оптуживши кинеску фирму која гради ауто-пут од Београда до Обреновца, а онда је још напала и СПЦ. 

Министра спољних послова Ивицу Дачића Шешељ је питао зашто Србија ништа није урадила да помогне грађанима Србије ухапшеним због "наводног покушај пуча у Црној Гори". 

Милојичића је занимало да ли министар одбране Александар Вулин зна да више од 80 одсто припадника војске има плату мању од просечне у Србији, а да је 75 одсто оних који су напустили војску то учинило на лични захтев.

Министарку правде Нелу Кубуровић питао је шта ће предузети да грађани Србије сазнају одакле министру Вулину више од 200.000 евра за куповину стана, а од министра рада Зорана Ђорђевића тражио је податке о "стварној незапослености" у Србији. 

Посланицу Александру Чабраја (КПС) занимало је шта ће бити предузето по питању амброзије, јер је, како каже, концентрација полена већа од дозвољеног, а министра здравља Златибора Лончара упитала је докле се стигло са реновирањем и кречењем болница и домова здравља у Србији што је најављено 2015. године.

Она је министарку правде Нелу Кубуровић упитала да ли је могуће да се у Србији деси да се хапси учесник ријалити програма за најтеже кривично дело.

Посланика Марјана Ристичевића занимало је шта ће тужилаштво предузети по питању имовине бившег министра одбране Драгана Шутановца и да ли ће се утврдити како је изградио објекат на Врачару од 300 квадрата, "кад је на рачуну имао 300.000 евра, а плата му је била 800 евра".

Његово је питање тужилаштву и да ли ће бити преиспитане злоупотребе у општинама - Чајетина, Инђија, те да ли ће бити испитана имовина Горана Јешића, односно "како је купио стан у Бечу, два стана у Новом Саду"... 

Посланик СДС-НПС Мирослав Алексић за премијерку је имао питање да ли је израђена евалуација стања у медијима и да ли у Србији има цензуре, а лидер Двери Бошко Обрадовић питао је министара културе и информисања Владана Вукосављевића, али и РЕМ разматрају ли евентуално забрану ријалити програма и да ли ће реаговати и обезбедити једну политичку емисију на Јавном сервису где ће омогућити сучељавање власти и опозиције о актуелним темама.

Тужилаштво је упитао "да ли је тачно да је Жељко Митровић на један рачун у Украјини уплатио пет милиона евра и тиме платио мито за добијање кредита од 27 милиона евра, те ко штити власника Пинка који стоји иза два убиства".

Због ове последње квалификације председавајући парламента изрекао му је две опомене.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво