Полемика Обрадовић–Митровић

Новинарима у парламенту о протесту који је покрет Двери одржао у суботу испред Пинка говорили су Бошко Обрадовић и Владимир Орлић. Лидер Двери је рекао да су погрешили што у суботу нису напали директно власника "Пинка". Жељко Митровић поручио Обрадовићу да га се не плаши и да је, ако је песничење његов једини аргумент, спреман и за "тај облик комуникације".

Лидер Двери Бошко Обрадовић је новинарима у парламенту рекао да тај покрет више неће бити "политички коректан" и додао да су погрешили што у суботу нису напали директно власника Пинка Жељка Митровића, кога је назвао "извором зла" у Србији.

На питање новинара у Скупштини Србије да ли осећа одговорност за инцидент који се догодио испред зграде Пинка, он је рекао да је одговоран за сваки скуп који Двери организују, да је ангажована редарска служба испред зграде Пинка и поновио тврдње да се инцидент десио када су они већ отишли, те да је изрежиран.

"Митрoвић је окупљени народ гађао бананама, зар треба да трпимо његово мајмунисање?", рекао је Обрадовић.

За мушкарца који је напао новинарке Пинка, Обрадовић каже да је "жртва транзиције, да је пре три године остао без посла и да живи са болесном мајком од породичне пензије".

Митровић: Спреман сам и за "тај облик комуникације"

Власник Телевизије Пинк Жељко Митровић je поручио Обрадовићу да га се не плаши и да је, ако је песничење његов једини аргумент, спреман и за "тај облик комуникације".

"Ја лично презирем насиље, али ни ти ни било ко, нећете уређивати мој програм, а посебно нећете малтретирати моје запослене, јер сада више немаш проблем са њима, сада имаш проблем са мном и ја ћу ти га на твоје лично задовољство решити", наводи се у Митровићевом одговору Обрадовићу.

"Бити силан, насилан и бруталан није тешко, а посебно није тешко пребити малу девојцицу тешку 40 килограма са све ципелама", истакао је власник ТВ Пинк и додао да је Обрадовић, "сву своју мушку нејакост усмерио ка бруталном пребијању новинарке-девојчице која је само радила свој посао".

Власник ТВ Пинк је напоменуо и да је лидер Двери, уместо да је отишао у болницу, извинио се и уверио у тежину повреда повређених новинарки Гордане Узелац и Маре Драговић, он је "опет обманама и гнусним лажима" покушао да скрене пазњу са "бахатог, примитивног и насилничког понашања".

Орлић: Отужне тираде опозиције 

Реаговао је народни посланик и заменик шефа посланичке групе СНС-а Владимир Орлић. Каже да опозиција у својим отужним тирадама делује као раштимовани оркестар који не може ни међу собом да се договори шта и кога критикује.

Он је у Народној скупштини навео да лидер Двери оптужује "све и сваког за свој црни образ".

Додаје, да се Обрадовићеве тврдње да се инцидент десио када су представници Двери отишли доводе у питање његовим речима да је својим очима видео шта се дешава.

Орлић је навео да нико никада није чланове СНС видео да туку жене и да они који не презају ни од чега и генеришу хистерију и мржњу сваки дан немају морално право да говоре о насиљу.

На Обрадовићеве оптужбе да нема демократије у Парламенту, јер је његово право на реплику прекинуто због ручка, Орлић каже да то што је он можда сит "банана које је прошле недеље јео испред Пинка" не значи да остали посланици нису гладни.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво