Јевтић Делавију: Повратак расељених иде споро

Потпредседник и министар за заједнице и повратак у косовској влади Далибор Јевтић рекао је амбасадору САД на Косову Грегу Делавију да процес повратка расељених иде споро и да су помаци, иако је уложен велики труд, веома мали.

Саговорници су разговарали о актуелним политичким темама, повратку расељених и како га поспешити, као и о правима невећинских народа.

Сагласили су се да је учешће Српске листе у доношењу важних политичких одлука веома битно и да она треба бити конструктиван партнер у реализацији истих, као и то да ће бити уложен максималан напор на спровођењу активности које ће бити у интересу свих народа на Косову, наводи се у саопштењу косовске владе.

Када је у питању процес повратка Јевтић је Делавију пренео забринутост, нагласивши да он иде веома споро и да и ако је уложен велики труд помаци су веома мали, готово неприметни и уједно као главне разлоге једне такве ситуације навео проблем узурпиране имовине, економије али и безбодности у појединим срединима.

Јевтић је захвалио Делавију на сарадњи и подршци која је, како је оценио, увек била значајна, као и на подршци коју УСАИД пружа када је у питању процес повратка.

Делави је истакао да ће Амбасада САД на Косову и у будућности наставити да пружа подршку свим процесима који су битни да Косово крене напред, јер је то у интересу не само грађана Косова, већ и читавог региона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво