Представник ОЕБС-а за слободу медија осудио нападе на новинаре РТС-а и "Пинка"

Представник ОЕБС-а за слободу медија Харлем Дезир осудио је нападе на новинаре Радио-телевизије Србије и "Пинка" на протестима опозиције, саопштило је Удружење новинара Србије.

У саопштењу се наводи да се Харлем Дезир придружио Удружењу новинара Србије у осуди напада на новинарску екипу Радио-телевизије Србије, саопштило је то удружење.

УНС је поступак учесника протеста Двери и Здраве Србије, у ком је новинарска екипа испред зграде Јавног сервиса погођена јајима, осудио као изузетно агресиван и дрзак чин чија је порука да су новинари дозвољене мете, глинени голубови без заштите.

Учесници протеста узвикивали су "запалите их", "требало је да их докрајчимо 5. октобра", "хоћемо сви унутра".

"Придружујем се Удружењу новинара Србије у осуди напада на новинаре РТС-а. Напади морају бити истражени", написао је Дезир на Твитеру.

Дезир је осудио и напад на новинарке Пинка Гордану Узелац и Мару Драговић, које су нападнуте у суботу у току протеста Двери испред телевизије Пинк, а похвалио је брзо хапшење нападача.

УНС је у недељу позвао надлежне органе да на делу покажу да у Србији постоји Кривични законик који напад на новинара на радном задатку третира као напад на службено лице.

Дезир, француски политичар и бивши државни секретар за европске послове, у августу ове године преузео је дужност од Дуње Мијатовић која је била на функцији представнице ОЕБС-а за слободу медија од 2010. године.

Представник ОЕБС-а за слободу медија надгледа развој медија у 56 земаља чланица ОЕБС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво