"Јачати међупарламентарну сарадњу са Грузијом"

Председник Одбора за спољне послове Жарко Обрадовић састао се у Дому Народне скупштине са амбасадором Грузије на нерезиденцијалној основи Јосебом Нанобашвилијем, поводом предстојеће званичне посете делегације српског парламента парлементу Грузије.

Обрадовић је том приликом истакао да је јака међупарламентарна сарадња кључна за добре односе на свим нивоима и да ће предстојећа посета делегације Одбора за спољне послове и Посланичке групе пријатељства са Грузијом отворити нову страницу у односима две земље.

Обрадовић је додао да поред јачања односа на парламентарном нивоу, постоји простор и за унапређење економске сарадње на обострану корист.

Амбасадор је истакао да је, с обзиром на сличности двеју земаља, посета делегације Одбора за спољне послове и Посланичке групе пријатељства са Грузијом Парламенту Грузије, а касније и очекивана званична посета председнице Народне скупштине Маје Гојковић, од изузетног значаја за унапређење како међупарламентарних тако и свеукупних билатералних односа.

Амбасадор се сложио са Обрадовићем да у наредном периоду треба интензивирати економску сарадњу, кроз сусрете привредних делегација, организовање економских форума и потписивање билатералних споразума, као и сарадњу у области туризма, наводи се у саопштењу из парламента.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи