Јевтић: Уз међународну подршку решавати нагомилане проблеме

Потпредседник и министар за заједнице и повратак у косовској влади Далибор Јевтић рекао је у разговору са делегацијом Дома лордова британског парламента да је међународна подршка од изузетног значаја за решавање нагомиланих проблема који прате невећинске народе на КиМ.

Јевтић је упознао делегацију да је Министарство за заједнице и повратак спровело неколико значајних пројеката заједно са амбасадом Велике Британије, од којих је најзначајни пројекат урбаног повратка Срба у Призрен у насељу Поткаљаја.

Јевтић је истакао да са оваквим значајним пројектима на Косову треба да се настави и да је од изузетног значаја сваки вид подршке свих међународних институција и организација у решавању нагомиланих проблема који прате невећинске народе.

Када је у питању стабилизација заједница Јевтић је рекао да би побољшање економије довело до бољитка у овом сегменту и да је економија веома важан покретач и за остале области, због тога треба обратити посебну пажњу и уложити више напора да економија на Косову буде боља.

Током састанка су предочене све потешкоће са којима се министарство на чијем је челу суочава током једног од најважнијих процеса, који и ако траје већ пуних седамнаест година, изгледа као да је на почетку.

"Ми нећемо одустати од циља који смо зацртали, а то је да вратимо све оне који на Косово желе да се врате. Сем повратка, важно нам је да животни стандард свих народа на Косову буде бољи и то је нешто на чему чемо такође радити. За тако нешто че нам бити потребна подршка свих вас", рекао је Јевтић.

Представници Дома лордова британског парламента наводе да ће Министарство за заједнице и повратак са њихове стране имати сву могућу подршку у решавању важних питања.

Наглашено је да се мора радити на принципу дугорочних и квалитених решења за проблеме који стоје на путу бољег живота, наводи се у саопштењу прес службе косовске владе.

Британску делегацију су предводили бароница Кјусанс и лорд Грокот.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво