Уручено 35 уговора о помоћи избегличким породицама

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је 35 уговора о додели помоћи избегличким породицама за куповину сеоских кућа, као и за набавку грађевинског материјала како би се завршиле започете градње.

У оквиру два програма Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине, са 24 милиона динара, финансирана је куповина 12 сеоских кућа, као и набавка 23 пакета грађевинског материјала.

"Предстоји још много посла, док сви они који формално имају статус избеглих и расељених лица, а таквих је у Војводини око 28.000 - не добију кров над главом, или док се економски не оснаже да створе бољу будућност за себе и своју децу", истакао је Мировић.

Он је рекао да је Покрајинска влада у овој години издвојила значајна средства за решавање стамбених проблема најугроженијих избегличких породица, те да ће та подршка у наредном годинама бити још снажнија.

Мировић је изразио наду да ће у наредних три до пет година кроз различите мере Србије, Покрајине, локалних самоуправа, као и Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, решити егзистенцијални проблеми значајног броја избегличких породица.

Он је додао и да Комесаријат за избеглице, преко међународних фондова, припрема локације и изградњу станова у Новом Саду и другим великим градовима што ће, према његовој оцени, бити прилика за избегличке породице да конкуришу и потраже трајно решење за своје проблеме.

Директор Фонда Душко Чутило каже да су данас урућени уговори резултат додатне подршке и помоћи коју је Фонд добио од Покрајинске владе, која је омогућила више избегличких породица добију кров над главом.

Он навео да су кроз програм стамбеног збрињавања у овој години помоћ добиле 82 избегличке породице, за шта су укупно обезбеђена 32 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се