Амбасада Израела осудила изјаву Висара Корице

Изјаву Висара Коренице, кандидата Самоопредељења за градоначелника Ораховца, који је на свом Фејсбук профилу рекао да ће држава Израел нестати са лица земље, осудила је Амбасада Израела у Београду, пренела је "Газета експрес".

Из амбасаде су, према писању тог приштинског листа, тражили да се институције и политичке партије дистанцирају од тих изјава.

"Надамо се да ови неприхватљиви коментари не представљају мишљење неке политичке партије или институција Косова", рекла је Лана Ераковић, званичник за медије у амбасади Израела у Београду, у електронском одговору послатом медијима.

На коментар Коренице реаговала је и јеврејска заједница – Бет Израел Косова тражећи од Самоопредељења да се дистанцира.

Иначе, исти лист наводи да је Кореница одлучио да пост у коме је захтевао да држава Израел нестане са лица земље не буде видљив за јавност.

Лист подсећа да се Кореница у ранијим постовима дивио имамима оптуженима за тероризам и вређање албанске нације, као што су Шефћет Краснићи и имам Ирфан Саљиху.

"Кукавице, ваша нација ће пре или касније нестати са лица земље, као што се многим сличним већ десило", написао је Кореница уз вест из листа Хааретс у којој се говори о томе да израелска полиција баца гасне гранате на муслиманску масу близу џамије у Јерусалиму, а пренела Газета експрес.

На Кореницу као кандидата Самоопредљења за градоначелника Ораховца реаговао је и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, тврдећи да је реч о "отвореном симпатизеру исламистичких терористичких организација и антисемити".

Ђурић за Танјуг каже да је тиме још једном потврђено колика опасност лежи у томе што верски екстремисти учествују у привременим институцијама самоуправе у Приштини, те претпоставља да њихов однос према Србима и Србији не би био ништа бољи.

Како је рекао, кандидовање такве особе за градоначелника Ораховца, у којем су српски цивили масовно убијани током сукоба на Косову и Метохији и где се њихов број данас мери једва десетинама, јесте претња српском народу и држави, и ако на Космету буде имало мудрости и одговорности екстремисти попут Коренице никада неће доћи на власт.

"Србија и српски народ, који је јеврејском народу сабрат у страдалништву, изражавају жаљење, али не деле одговорност због чињенице да екстремисти могу да шетају слободно нашом јужном покрајином", истакао је Ђурић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара