У програму косовске владе ЗСО према Бриселском споразуму

Приштинска "Коха диторе" пише да ће Заједница српских општина бити формирана према Бриселском споразуму.

Коха диторе наводи да је косовска влада јуче усвојила програм за период 2017-2021. године, а једна од тачака је и "оснивање Асоцијације општина са српском већином", што је први пут да се јавно на тај начин говори о решењу за ЗСО.

У програму је и формирање оружаних снага, односно трансформација КБС у оружане снаге, а усвајање тог документа очекује се, према писању Кохе, у новембру.

Влада планира и да економски раст буде између пет и седам одсто, да оснује национални истражни биро и започне нови процес системског спровођења темељне провере.

Косовски премијер Рамуш Харадинај је изјавио да овај програм није коначан и да ће он бити допуњен предлозима који буду изнети у скупштини, али и онима које предложе остале заинтересоване стране, додајући да ће се његови министри од претходних разликовати у томе што ће се придржавати програма и усвајати решења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи