"Улазак у Сaвет гувернера МААЕ повећава препознатљивост Србије"

Председница Народне скупштине Маја Гојковић састала се са генералним директором Међународне агенције за атомску енергију Јукијаом Аманом у Бечу, где је предводила делегацију Републике Србије на заседању Генералне конференције Међународне агенције за атомску енергију (МААЕ).

Маја Гојковић је нагласила значај уласка Србије у Савет гувернера ове међународне организације и изразила уверење да ће чланство наше земље у Савету гувернера допринети повећању препознатљивости Србије у глобалним напорима одрживог развоја, кроз употребу нуклеарне енергије у искључиво мирољубиве сврхе, саопштено је из Народне скупштине.

Истакла је да су настојања за унапређење читавог система у области нуклеарне сигурности и заштите од јонизујућих зрачења, које Србија континуирано улаже, у потпуности сагласни са процесом интеграција у Европску унију и усклађивањем домаћег законодавства са ЕУ легислативом.

У том контексту, Гојковићева је прецизирала да је Србије спремна да спроведе процедуре за ратификације Конвенције о нуклеарној сигурности и Заједничке конвенције о сигурности управљања ислуженим горивом и сигурности управљања радиоактивним отпадом.

Гојковићева је рекла да је Србија посвећена поштовању међународних стандарда ове агенције и нагласила да је наша земља заинтересована за даљу реализацију пројекта додатног унапређења радиолошке ситуације на локалитету Винча, као и да је у том контексту изузетно важна подршка ове међународне агенције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво