Кубуровићева и Фабрици поздравили унутрашњи дијалог о КиМ

Министарка правде Нела Кубуровић и нови шеф Делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици поздравили су иницијативу председника Србије Александра Вучића о унутрашњем дијалогу о Косову и Метохији.

Нела Кубуровић и Сем Фабрици су на састанку разговарали и о спровођењу Акционог плана за Поглавље 23 које се тиче правосуђа, као и даљем путу Србије ка ЕУ, саопштено је из министарства правде.

Пожелевши амбасадору Фабрицију добродошлицу у Србију, Кубуровићева је указала на досадашњу веома добру сарадњу министарства и Делегације ЕУ и истакла да се нада да ће таква сарадња бити настављена.

Напоменула је да Србији није толико важан тачан датум уласка у ЕУ, већ да буду спроведене све неопходне реформе, пре свега у интересу грађана Србије.

Шефа Делегације ЕУ министарка правде упознала је са тим да је у току јавна расправа о промени Устава, у делу који се односи на правосуђе, те да ће након њеног окончања бити сачињен нацрт измена, који ће бити прослеђен Венецијанској комисији, без чијег мишљења се неће ићи у даљу процедуру, наводи се у саопштењу.

Кубуровићева је на састанку истакла и да очекује да се до краја године у скупштинској процедури нађе Нацрт новог Закона о Агенцији за борбу против корупције, за шта су се створили услови недавним избором новог директора тог огана, као и Нацрт закона о бесплатној правној помоћи.

Нагласила је да је до сада реализовано много важних пројеката у области правосуђа уз подршку Делегације ЕУ и да управо крајем ове седмице почиње реализација једног од њих, у оквиру ИПА 13.

Објаснила је да се ради о веома значајном пројекту, који се односи на подршку у спровођењу Закона о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције, имајући у виду да је борба против корупције и организованог криминала један од три најважнија дела Акционог плана за Поглавље 23 и рада Владе Србије.

Фабрици је том приликом навео да су приоритети ЕУ у наредном периоду стабилност, решавање мигрантске кризе, владавина права, али и проширење ЕУ на земље Западног Балкана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи