Лихт: Мале земље морају да покажу да брину и о глобалним питањима

Председница Београдског фонда за политичку изузетност Соња Лихт каже за РТС да је заседање Генералне скупштине Уједињених нација, на којем ће учествовати председник Србије Александар Вучић и министар спољних послова Ивица Дачић, једно од најзначајнијих окупљања државника света.

Соња Лихт је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла да је овогодишње заседање Генералне скупштине УН посебно важно због тога што почиње примена 17 циљева одрживог развоја који су прихваћени прошле године.

Ти циљеви су једна од основа за превазилажење проблема у свету, истиче Лихт и напомиње да и мале земље као што је Србија морају да покажу да брину и глобалним питањима.

Планирано је да се председник Вучић током посете Њујорку састане и с америчким председником Доналдом Трампом, а Соња Лихт оцењује да је сусрет, иако кратак, значајан јер може да успостави "неку хемију" између саговорника.

Сусрет је посебно значајан и за Трампове сараднике јер, истиче Соња Лихт, у Стејт департменту, осим Хојта Брајана Лија, још није комплетиран састав људи који треба да се баве овим регионом "и то није добро".

Сматра да ће на састанцима за бројним званичницима у Њујорку бити речи о Бриселском споразуму, дијалогу Београда и Приштине, јер је за исход дијалога заинтересована цела међународна заједница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво