Ђурић: Велико признање за филм о српској баштини

Реагујући на саопштење из Приштине поводом документарног филма "Косово – моменат у цивилизацији", директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић истакао је да је то прво велико признање за ово филмско остварење.

Косовска влада је претходно у саопштењу изнела низ критика поводом документарног филма који је у петак приказан у Српском културном центру у Паризу, тврдећи да је његов циљ "присвајање културног и верског наслеђа Косова и њено трансформисање".

"Наставићемо да подржавамо пројекте који откривају истину о нашем наслеђу на Косову и Метохији", рекао је Марко Ђурић за Танјуг и честитао екипи која је реализовала филм.

Филм "Косово – моменат у цивилизацији" приказује српску културну баштину на Косову и Метохији као део шире кампање Србије против чланства Косова у Унеску.

Редитељ филма Борис Малагурски рекао је да је идеја филма да се прикаже угроженост, али и лепота српске баштине на КиМ.

Канцеларија за КиМ пројектно је подржала снимање овог филма.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи