Вучић: Подриње за нас од изузетног значаја

Председник Александар Вучић изјавио је у Лозници да је Подриње део земље од изузетног значаја и поручио да ће приоритет државе у наредном периоду бити да у тај крај доведе инвеститоре, како би се смањила незапосленост, иначе највећи проблем тог краја.

Вучић је у Лозници разговарао са градоначелницима Лознице и Ваљева, као и председницима општина дуж тока Дрине – Осечина, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ и Бајина Башта – и поручио да ће у путеве у том крају бити уложено више новца него икада.

Највећи проблем, указао је Вучић, иако је држава већ уложила много новца, али на чему ће сада да се ангажује, а он као председник може да помогне, јесте да се инвеститори привуку и дођу у тај крај, пре свега у два највећа града – Лозницу и Ваљево.

Оно што је забрињавајуће је висок степен незапослености у том крају, подвукао је Вучић и додао да ће се зато радити на путној инфраструктури, како би се привукли инвеститори.

"Верујем да неке мање инвестиције можемо да обезбедимо и за Мали Зворник и да обезбедимо бољу трговину и прелазак преко мостова, као и боље путеве", рекао је Вучић.

На састанку је, додао је председник, било речи о новим путевима, јер је то оно што највише занима инвеститоре и поручио да ће у путеве у том крају ове и следеће године бити уложено више новца него икада.

"Не некад, када неко други дође на власт, када буде боље време. Сада је добро време, имамо новца у буџету. Овде само једна локална самоуправа има дефицит у буџету, остале немају", нагласио је Вучић.

Додао је да се разговарало о помоћи болницама, о новцу за хитну службу у Крушику, решавању проблема водоснабдевања, за шта ће бити издвојено седам милиона евра, као и електроснабдевања.

Назначио је да је у Крупњу у првих шест месеци рођено више од 100 беба, што је више него целе прошле године, а захваљујући свему што је у Крупњу урађено у протеклом периоду и доласку "Џинсија".

"Ово је и крај Србије у којем имамо највећи број дрвених ЕПС-ових бандера и разговарали смо и томе, даћемо хиљаде и хиљаде бетонских стубова, пре свега у љубовијска села, јер имамо проблем са напајањем струјом у читавом Подрињу", навео је председник.

Најавио је да ће се наћи решење за пут према Лагатору, као и да ће се радити пут од Крупња према Малом Зворнику у дужини од 10,5 километара, као и тунел Љубовија – Осечина.

"Помоћи ћемо и увођење топлане на биомасу у Бајиној башти. Све ћемо полако да решавамо", закључио је Вучић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво