Тачи: Косово ће имати војску до краја године

Косовски председник Хашим Тачи тврди да ће војска бити формирана до краја ове године а тај процес ће се, како каже, одвијати у партнерству са САД, НАТО-ом и ЕУ.

"Дефинитивно, очекује се да се војска формира до краја ове године. Имамо могућност уставних промена и снажно подржавамо то. Војска ће бити успостављена ове године у сарадњи са НАТО-ом и Сједињеним Државама, а Канцеларија председника ће водити овај процес у сарадњи са новим министарством", рекао је Тачи за РТК.

"Ми ћемо изградити модерну, мултинационалну, професионалну и сигурну перспективу за чланство у НАТО", рекао је Тачи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво