Чанак: Гаранције за Младића лош потез и штета за Србију

Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак каже да се та странка противи пружању гаранција за привремено ослобађање Ратка Младића из Хашког трибунала и сматра да ће, уколико Влада Србије одлучи позитивно, то бити изузетно лош потез који ће нанети велику штету, најпре односу са БиХ, а затим и штету на унутрашње-политичком плану у Србији.

У писаној изјави достављеној медијима, Ненад Чанак каже да су "злочини Ратка Младића, највећи на тлу Европе после Другог светског рата", нанели Србији "огромну срамоту пред читавим светом, а његово кукаквичко скривање низ других проблема у односу са међународном заједницом".

"Србија и њени грађани не заслужују да се њен крхки углед у свету ризикује због злочинца и кукавице. У овој земљи се предуго избегава суочавање са прошлошћу и измишљају оправдања за најгнусније злочине. А, овај потез Владе Србије, изузетно би охрабрио екстремне десничаре и све оне који коче оздрављење овог друштва и европски пут ове земље", навео је Чанак.

Сматра и да здравствено стање Ратка Младића није и не може бити оправдање за његово ослобађање.

"Хиљаде његових жртава немају могућност да им се здравствено стање поправи, а хиљадама чланова њихових породица здравствено стање било би само горе", навео је Чанак и додао да би уједно, таква одлука Владе Србије била неспојива са политиком јачања сарадње са БиХ коју је председник Србије Александар Вучић представио у Сарајеву и води директно стварању нових напетости, њен резултат био би пад у односима две земље.

Заиста је, каже, тешко за очекивати да Сарајево разуме да је Србија пријатељ, да није баук и да треба заједнички да радимо на унапређењу трговинске размене, уколико Влада Србије донесе овакву одлуку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 24. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи