Јединствена Русија подржала Српску листу

Политичка партија председника Русије Владимира Путина Јединствена Русија подржала је Српску листу и њена настојања да се делујући у приштинским институцијама избори за права и побољшање положаја српског народа на КиМ, саопштено је из те странке.

На састанку председника Српске листе Горана Ракића и директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића са делегацијом Јединствене Русије у Москви, коју је предводио заменик секретара Генералног савета те партије Сергеј Железњак, руска страна је истакла да остварено политичко јединство српског народа на КиМ треба да буде потврђено и на предстојећим локалним изборима. 

"Русија се са поштовањем односи према политици Србије о КиМ. Драго ми је да је Српска листа учврстила своје позиције и да ће сва питања на КиМ сада бити решавана уз мишљење српског народа. То представља велики потенцијал за побољшање положаја Срба на КиМ. Зато и на предстојећим локалним изборима Јединствена Русија пружа пуну подршку Српској листи на ту борбу настави у пуном капацитету", рекао је Железњак.

Ђурић је нагласио на састанку да први пут од 1999. године влада привремених институција самоуправе у Приштини зависи од српских гласова и да је то шанса за побољшање положаја, безбедности и услова за опстанак српског народа у покрајини.

"Зато је важно да Српска листа и на локалним изборима 22. октобра потврди победу и освоји што више гласова. Веома смо захвални на подршци коју Јединствена Русија и руски народ пружају Српској листи, српком народу и његовим политичким представницима на КиМ", закључио је Ђурић.

Ракић је захвалио руским колегама на недвосмисленој подршци, истичући да су чврсте везе са Руском Федерацијом велико охрабрење и подстицај српском народу и позвао Железњака да посети Србе на КиМ. 

"Овај састанак је доказ нераскидиве везе српског и руског народа. Веома смо захвални на подршци Српској листи и српком народу на КиМ. Развијаћемо регионалну међупартијску сарадњу у будућности", рекао је Ракић.

број коментара 0 пошаљи коментар