Подршка Аустрије европском путу Србије

Аустријски вицеканцелар и министар правде Волфганг Брандштетер похвалио је напредак Србије у економским реформама и поручио да је у интересу свих чланица да ЕУ што брже ојача и Србија што пре постане њен део.

Волфганг Брандштетер је, на састанку са премијерком Србије Аном Брнабић, истакао да је веома важно за Србију да настави спровођење неопходних реформи у областима у којима је то потребно, пре свега у области економије и владавине права.

Најавио је да ће управо владавина права бити приоритет Аустрије током председавања

Савету ЕУ наредне године и поновио подршку Аустрије Србији у европским интеграцијама, саопштила је владина канцеларија за сарадњу с медијима.

Брнабић и Брандштетер су оценили да су односи Србије и Аустрије веома добри и да их треба даље развијати у интересу читаве Европе.

Премијерка Брнабић саопштила је да стратешки правци нове владе и даље остају економска стабилност, владавина права и ефикасније судство, регионална стабилност и европске интеграције Србије.

Брнабић је истакла да е-управа остаје њен приоритет као председнице Владе. Она је захвалила Влади Аустрије на подршци у области е-правосуђа и најавила да ће Србија у што скоријем периоду кренути са имплементацијом у овој области.

Саговорници су се сложили да је веома важно заједнички радити на сузбијању сајбер криминала и да је неопходно заједнички координисати активности на нивоу Европе.

Вицеканцелар Брандштетер известио је премијерку Брнабић да Аустрија наредне године обележава завршетак Првог светског рата и позвао Србију да се укључи у обележавање овог, за Европу, веома важног датума.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво