Обрадовић: Без слободе медија нема слободних избора

Лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић најавио је за суботу протест за који је рекао да представља "велики почетак свенародног отпора против Вучићеве власти".

"У Србији влада потпуни медијски мрак а без слободе медија нема слободних избора", рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре испред зграде РТС-а.

Обрадовић је поручио да протест почиње испред зграде телевизије Пинк, затим ће се наставити испред Владе Србије а завршиће се испред зграде Радио-телевизије Србије.

Како је рекао, демонстранти ће испред зграде Пинка протестовати против коришћења националних фреквенција у приватне и партијске сврхе и тражиће да се тој телевизији одузме национална фреквенција и да се забране ријалити програми.

Истакао је да ће се покрету Двери и Здравој Србији испред Владе на централном скупу придружити партнери.

"То су пре свега Удружени синдикати Србије Слога на челу са Жељком Веселиновићем, Ратни војни ветерани, удружење пензионисаних војних лица Србије али и оштећени радници у бројним пљачкашким приватизацијама широм Србије", навео је Обрадовић и додао да ће ту бити и група грађана Пиротска нова снага и покрет Отаџбина на челу са Славишом Ристићем и Марком Јакшићем.

Обрадовић је истакао да ће се протест завршити испред зграде РТС-а са јасним слоганом – "Овако више не може, ослободимо медије у Србији". Тражиће да јавни сервиси ослободе простор за опозицију и истиче да то важи са све телевизије са националном фрекцвенцијом.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво