Харадинај увредио новинара, потом рекао да му је жао

Косовски премијер Рамуш Харадинај одбио је да одговори на питање у вези са распуштањем Комисије за демаркацију са Црном Гором и у љутњи је сасуо низ увреда на рачун новинара. Након што је реаговало Удружење новинара, изјавио је да му је жао због тог неспоразума, али и да новинари треба да науче да постављају питања, пренео је портал "Љајми".

Харадинај је након посете Министарству инфраструктуре одбио да одговори на питање новинара да америчка Амбасада у Приштини, према медијиским извештајима, неће подржати другу верзију Споразума о демаркацији са Црном Гором, већ је сасуо низ увреда на рачун новинара.

"Много поштујем медије, али многи од вас не знају енглески, и не знају да разумеју оно што пише. Проблем је ваш, немам коментар. Данима извештавате како извештавате, верујте - идите више у школу, видите шта они причају. Прочитао сам изјаву Американаца и оно што ви кажете није тако. Они нигде не кажу - не слажемо се са овим или оним,", рекао је Харадинај.

На увреде косовског премијера реаговало је Удружење новинара, које је позвало Харадинаја да сарађује са медијима, пренела је приштинска Газетаекспрес.

"Пратили смо са забринутошћу изјаву новог премијера и подсећамо да је мисија новинара да постављају питања кад год им је потребан одговор, док садржај питања не може да контролише нико," наводи се у саопштењу.

Удружење је позвало премијера на сарадњу са новинарима, као и да, како су навели, интензивно ради на унапређењу медијске сарадње.

Касније се огласио и Хараднај рекавши да му је "жао због неспоразума" са новинарима, али и да они треба једном да науче да постављају питања.

Харадинај је, преноси Коха, рекао да су новинари погрешно протумачили и да на његову одлуку да распусти Комисију о демаркацији са Црном Гором нико из Амбасаде САД није реаговао.

Косовски премијер је рекао да је то био неспоразум и да он поштује новинаре, као и да верује да ће тако бити и убудуће.

Харадинај је рекао и да ће ускоро формирати нову комисију за демаркацију, која ће, како је казао, имати нови приступ према том питању.

Косовски премијер је раније у интервјуу за Глас Америке рекао да актуелни Споразум о демаркацији има грешака и да ће бити коригован.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи