Безрезервна подршка Владе Србије Српској листи

Српска листа има пуну и безрезервну подршку Владе Србије и њихова одлука да уђу у нову владу у Приштини је одговорна, изјавила је у Чачку председница Владе Ана Брнабић.

"Они су направили одговорну одлуку. Упркос неодговорним критикама са неких страна, то су људи који чувају Србију на Косову и Метохији, који су тамо остали и који одговорно и коначно заједно, без интерних подела, бране наш интерес на КиМ", рекла је Брнабићева новинарима.

Поновила је да Срби на КиМ имају пуну и безрезервну подршку Владе, која ће, на сваки њихов позив, као и до сада, одговорити пуном подршком.

Премијерка је рекла да је унутрашњи дијалог о питању Косова и Метохије веома важан за проналажење најбољег и одрживог решења.

Брнабићева је истовремено изразила задовољство што је неколико роботића за програмирање које је данас уручила додељено управо за две школе на КиМ – у Лепосавићу и Косовској Митровици.

"Србија ће бити спремна за ЕУ до 2020. године"

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да ће Србија до 2020. године бити спремна за улазак у Европску унију, додајући да се нада да ће Унија тада бити спремна да отвори врата за нове чланице.

Коментаришући изјаву председника ЕК Жан Клода Јункера да током овог мандата Комисије неће бити новог проширења, јер услови за пријем нису испуњени, Брнабићева је рекла да се због тога не брине, јер је наш пут ка ЕУ – пут на коме ми усвајамо одређене стандарде, друштвене и економске и који је важан због нас самих.

"За мене је тај пут једнако важан као и сама дестинација", подвукла је премијерка одговарајући на питања новинара у Чачку.

Истакла је да ће Србија до 2020. године бити спремна за улазак у ЕУ и да ће учинити све да до тада затвори сва поглавља.

"Не само у смислу да је важно да ми чекирамо све оно што ЕУ од нас тражи, већ да смо стварно имплементирали реформе и постали друштво спремно да постане равноправан члан ЕУ и надам се да ће Унија онда бити спремна да отвори врата за нове чланове", нагласила је Брнабићева.

Али оно што је важно, истакла је премијерка, јесте да ће у том тренутку реформе самом нашем друштву донети много тога доброг – да имамо владавину права, услове пословања који ће омогућити бржи и динамичнији раст привреде и још већи прилив инвестиција, јачу индустрију, ефикасну јавну управу, ефикасније судство.

"То је оно што је наш интерес и оно што ми је првенствено у фокусу. Нећу гледати шта други раде и мисле, Влада је ту да ради у интересу Србије, а европске интеграције јесу у нашем интересу", подвукла је Брнабићева.

Председница Владе је назначила да су Западни Балкан, и посебно Србија као водећа земља Западног Балкана, једнако важни за ЕУ колико је Унија важна за Србију и регион.

"У том смислу не бринем око тога шта ће се десити када ми будемо спремни да уђемо у ЕУ", закључила је Брнабићева.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво