Скот: Унутрашњи дијалог одличан потез

Сви сегменти друштва треба да се изјасне о најважнијим проблемима земље, а у томе су спољна политика и односи са Косовом веома битни, сматра амбасадор САД у Србији Кајл Скот.

Амбасадор САД у Србији Кајл Скот оценио је да је инцирање унутрашњег дијалога одличан потез, јер је важно да сви сегменти друштва изразе своје мишљење о најбитнијим темама земље.

Скот је, у изјави новинарима, након излагања на конференцији "Западна безбедносна архитектура и Србија – изазови и дилеме", рекао да је веома важно што је председник Србије Александар Вучић најавио почетак унутрашњег дијалога у којем ће цивилно друштво имати важну улогу.

Није желео да коментарише исход ни садржај унутрашњег дијалога, рекавши да као амбасадор не може да говори о унутрашњим питањим, али да ће стрпљиво сачекати његове резултате.

"Важно је да у тај дијалог буду укључени сви. Сви сегменти друштва треба да се изјасне о најважнијим проблемима земље, а у томе су спољна политика и односи са Косовом веома битни", објаснио је Скот.

Одбио је да коментарише одлуку Српске листе да учествује у косовској влади, рекавши да он није амбасадор на Косову.

број коментара 2 пошаљи коментар
(четвртак, 14. сеп 2017, 07:54)
anonymous [нерегистровани]

Dobro je

Sad bar znam odakle ova ideja o ovom "unutrasnjem dijalogu".

(среда, 13. сеп 2017, 14:39)
anonymous [нерегистровани]

Podeljena Srbija

Očekujete podeljenu Srbiju,kako bi mogli izvršiti još veći pritisak za priznanje Kosova .Bojim se da je ova inicijativa slična Jeremicevoj pred Medjunarodnim sudom .