СНС: Обрадовић најављује протест, удружења ћуте

Протести испред РТВ Пинк које је најавио лидер Двери Бошко Обрадовић представљају притисак на медије и слободу извештавања, оценила је Српска напредна странка и упитала новинарска удружења која се тим поводом нису огласила – да ли они то подржавају.

"Сматрамо да је застрашујуће то што сва новинарска удружења ћуте, док Бошко Обрадовић најављује протесте против ове приватне телевизије, и питамо их шта мора да се деси да би се они огласили и осудили овај скандалозни притисак на медије и слободу извештавања у Србији", наводи се у саопштењу СНС-а.

Они су најоштрије осудили "скандалозне нападе" Обрадовића на РТВ Пинк, а којима се, оцењују, на најбруталнији начин врши до сада невиђен притисак на слободу медија.

Посебно су, кажу, запрепашћени "гласним ћутањем" свих медијских и невладиних удружења, опозиционих странака, па и многих владајућих странака, као и целокупне јавности.

"Питамо их да ли то они својим ћутањем у ствари подржавају примитивне нападе Бошка Обрадовића на приватну РТВ Пинк, њене уреднике, новинаре, и све запослене", наводи се у саопштењу СНС-а.

И Покрет социјалиста осудио је, како су навели, нападе лидера покрета Двери Бошка Обрадовића на Радио-телевизију Пинк, сматрајући то притиском на слободу медија у Србији и директним мешањем у уређивачку политику те приватне телевизије.

ПС такође критикује новинарска удружења која се тим поводом нису огласила, али су својим ћутањем, како наводе, подржали скандалозно понашање Обрадовића. 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи