"Подршка евроинтеграцијама Србије, без обзира на Брегзит"

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић је са британским амбасадором Денисом Кифом разговарала о билатералним односима две државе, актуелностима у процесима преговора како Србије, тако и Велике Британије са ЕУ, реформама које се спроводе и приликама у региону.

Јадранка Јоксимовић је оценила значајним присутност и подршку коју Велика Британија исказује према Србији, иако тренутно води преговоре о изласку из ЕУ.

Потврдила је да је чланство у Европској унији стратешко опредељење наше земље, саопштено је из министаркиног кабинета.

Киф је похвалио Србију за остварен напредак на путу ка ћланству у ЕУ и досадашње резултате на плану свеобухватних реформи и истакао да је важно вредновати остварен напредак кроз оћување динамике отварања поглавља.

Министарка Јоксимовић је указала да је Србија до сада отворила 10 поглавља, од којих су два привремено затворена.

Њена очекивања су да ће до краја године, а за време естонског председавања ЕУ, бити могуће да се отворе још најмање три поглавља: 6 - о праву привредних друштава, 30 - о економским односима са иностранством, и 33 - о финансијским и буџетским одредбама.

Разговарајући о одржавању наредног Самита о Западном Балкану 2018. године у Лондону, у оквиру Берлинског процеса, саговорници су се сагласили да је то потврда интересовања Велике Британије за регион и у том контексту оценили да је Србија показала искрену вољу за сарадњу и стабилност целокупног региона.

Амбасадор Киф, који сматра да ће досадашњи темпо приступања ЕУ бити настављен, апострофирао је потребу и важност наставка спровођења реформи и констатовао да Србија има добру европску перспективу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво