Вучић са амбасадорком Македоније: Заеву позив за заједничку седницу

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадорку Републике Македоније Веру Јовановску Типко, са којом је разговарао о континуираном унапређењу добросуседских односа и неговању традиционалних пријатељских веза.

"Сви сматрамо да је потребно да радимо вредно и одговорно на унапређењу наших односа", нагласио је Александар Вучић на почетку сусрета, саопштио је Кабинет председника.

Обавестио је амбасадорку Веру Јовановску Типко да ће председница Владе Републике Србије Ана Брнабић упутити позив председнику Владе Републике Македоније Зорану Зајеву за одржавање заједничке седнице влада двеју земаља до краја године у Београду. У том циљу, разговарано је и о скоријем одржавању Мешовитог комитета за економску сарадњу.

Договорено је и да, по постављењу саветника за националну безбедност Републике Србије, буде одржан заједнички састанак са македонским колегом.

Тема сусрета била је и унапређење сарадње у свим сферама, посебно у области економије, туризма и заједничког наступа на трећим тржиштима. Двоје саговорника су нагласили значај заједничког рада у области науке и културе, с посебним освртом на заштиту и очување матерњих језика српске и македонске националне мањине.

Током састанка констатовано је да је сарадња привредних комора двеју земаља веома добра, о чему сведочи и оснивање Српско-македонског пословног клуба.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара