Ђурић: Уместо трвдоглавости, Тахири да покаже конструктивност

Едита Тахири би требало да се конструктивно укључи у дијалог о будућности региона и српско-албанским односима, али и да престане да "мантра" о неопходности да Србија призна једнострано проглашену независност Косова и Метохије, јер се то никада неће догодити, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Поводом навода одлазеће министарке за дијалог да сумња у озбиљност иницијативе председника Србије за унутрашњи дијалог о Косову, Ђурић је навео да је Едита Тахири, коју је ЕУ у више наврата морала да обуздава због ширења дезинформација о садржају и исходима разговора у Бриселу, последња особа која може некога да оптужује за лаж.

Такође, наводи Ђурић у писаној изјави, апсурдно је и да Тахири, као неко ко важи за једног од најтврдокорнијих и најекстремнијих политичара у Приштини, било кога стигматизује као шовинисту, јер ако данас у региону постоји држава чији политички курс није заснован на шовинистичким идејама, онда је то Србија.

Управо је, каже, због необузданог и непристојног понашања, какво показује и у последњим иступима у јавности, Тахири било речено да напусти састанак у Бриселу, како не би кварила конструктивну атмосферу у дијалогу.

"Уместо да тврдоглаво инсистира на стварању неповерења и страха код својих сународника, госпођа Тахири би требало да се, ако заиста жели добро своме народу, конструктивно укључи у дијалог о будућности региона и српско-албанским односима, али и да престане да мантра о неопходности да Србија призна једнострано проглашену независност Косова и Метохије, јер се то никада неће догодити", поручио је Ђурић.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи