Вучић разговарао с лидером СДС-а

Председник Србије Александар Вучић разговарао је у Београду с председником Српске демократске странке (СДС) Вукотом Говедарицом о стању у Републици Српској, БиХ и региону.

Говедарица је Вучића упознао са својим виђењем стања у РС, наводећи да је Републици Српској отребна модерна национална политика која мора да буде базирана на одговорности политичара.

Он је оценио да су многи политичари у РС одговорност према народу и грађанима подредили интересима сопствених политичких партија.

"Сагласили смо се да је иза нас век страдања и да пред нама треба да буде време просперитета и изградње", казао је Говедарица агенцији Бета.

Он је додао да су Вучић и он истакли да је за решавање свих спорних питања у РС и целој БиХ потребан дијалог, као и да су разговарали о инфраструктурним пројектима који би требало додатно економски да повежу регион и привуку инвеституре у земље региона.

"Србија је лидер у региону, а Република Српска нема где друго да привеже свој мали чамац осим уз брод који се зове Србија", рекао је Говедарица.

Лидер СДС-а навео је да је рекао да је Вучић добро упознат с проблемима са којима се суочава РС, да је захвалио председнику Србије за подршку РС, додавши да је га је обавестио да је том ентитету потребан економски напредак и бољи стандард грађана како би се зауставило исељавање становништва.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво