ЛДП: Зашто је повучено особље Амбасаде у Скопљу

Повлачење целокупног особља из Амбасаде Србије у Скопљу представља веома озбиљан потез и нешто што није уобичајено у дипломатској пракси, и зато је власт дужна да нам пружи објашњење који су разлози за тако нешто, саопштила је Либерално демократска партија.

"Одбијајући да нам саопшти детаљније шта се то догађа у Македонији што на овај начин утиче на наше међусобне односе, власт оставља превише простора за разне интерпретације и нагађања, што додатно уноси конфузију у наш јавни живот", наводи ЛДП.

Та странка саопштава да су бројне спекулације које се појављују овим поводом узнемириле грађане, пошто се у исто време говори у некаквим шпијунским активностима, угрожености људи који раде у Амбасади и промени става Македоније о гласању за пријем Косова у Унеско.

"Такав амбијент погодан је за стварање још већих тензија како у Србији и Македонији, тако и у целом региону, који је већ довољно дестабилизован бројним свакодневним кризама између држава Балкана", наводи ЛДП.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво