Турски министар: Уверени смо да Србије неће дозволити ширење тероризма

Министар хране, пољопривреде и сточарства Турске Ахмет Ешреф Факибаба изјавио је у Београду да је сигуран да Влада Србије неће дозволити било какво оснивање школа и курсева организације "Фето" на својој територији.

Ахмет Ешреф Факибаба је на конференцији за новинаре, поводом отварања Пољопривредног форума Србија–Турска у Београду, рекао да је у то уверен због тога што је Србија пружила подршку Турској против терористичке организације "Фето", током покушаја државног удара у његовој земљи 15. јула прошле године.

Србија је, рекао је, тада прва дала подршку Турској.

"Сигуран сам да Влада Србије неће дозволити било какво оснивање школа и курсева те организације у Србији", рекао је Факибаба новинарима.

У свом говору на Пољопривредном форуму Србија–Турска, Факибаба је истакао да Турска посебну захвалности дугује српском државном врху и тадашњем премијеру, сада председнику Србије Александру Вучићу, на пуној подршци која им је указана приликом покушаја државног удара.

Навео је да је државни удар био "један подмукао чин" и да је у том тренутку Србија пружила Турској пуну подршку.

"То је био јако неморалан чин, нечастан. Ми смо добили подршку Србије и ја желим да поручим свима вама да заједно у сарадњи са нашим председницима треба да развијамо односе и обезбедимо долазак инвестиција у обе земље. Сигуран сам да ћемо успети у томе и зато кажем: хајде да се удружимо, да спојимо снаге за бољу Србију и Турску", рекао је Факибаба.

Нарочито је истакао значај прехрамбене индустрије, рекавши да је технологију лако обезбедити, док је храна посебан сектор.

"Све човек може да обезбеди, све врсте технологије, све машине, али храна је посебан сектор. Један дан можете да издржите без хране, али након пет дана продаћете све што имате за један оброк. Милиони људи у овом тренутку живе на ивици глади", рекао је Факибаба.

Додао је да је зато велика предност Турске и Србије што имају плодно земљиште које треба на све начине да искористе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара