"Македонске службе пратиле српске дипломате"

Београдски дневни лист "Блиц", у издању од уторка, пише да је установљено да су обавештајне службе Македоније пратиле и незаконито обрађивале српске дипломате, а у обавештајно деловање биле су укључене и стране силе.

"Српске дипломате су без икаквог разлога праћене, а чак је примењивана и метода застрашивања. Део притисака који је вршен ишао је уз аминовање странаца", навео је извор Блица.

Одмах смо, чим су нам та сазнање потврђена, реаговали да заштитимо наше службенике, пренео је београдски лист речи свог извора.

Београд је у недељу увече хитно повукао особље Амбасаде Србије у Скопљу, а председник Србије Александар Вучић рекао је да има доказа о офанзивном обавештајном деловању против Србије у Македонији.

број коментара 22 пошаљи коментар
(уторак, 22. авг 2017, 14:39)
Рк [нерегистровани]

...

Аман људи, шта се снебивате и пренемажете! Па обавештајне службе у свим земљама и служе за то! Да прате и шпијунирају све и свакога, и своју рођену мајку. Не мислите ваљда да наше то не раде. Како би другачије зарадиле плату? За њих не постоји законито и незаконито, пријатељи и непријатељи.
Зар смо већ заборавили светске "скандале" око праћења и "незаконитог" прислушкивања од прошле године? Америка прислушкује и прати Меркелову и Немачку, Немачка шпијунира Америку и ко зна кога све од својих драгих пријатеља и мрских непријатеља. И све то "незаконито".
Та, хајде маните се хистерије. Народ с тим нема никакве везе и то је најважније.

(уторак, 22. авг 2017, 12:47)
anonymous [нерегистровани]

Razlika

jedno je vlast a drugo je narod.I meni je puno srce kad putujem kroz Makedoniju, ali...sada vise nece biti.Nasa vlast mora odlucno da reaguje i da promeni kriterijume.Bratstvo i jedinstvo su proslost.Najvece udarce dobijamo od "velikih" prijatelja.Naravno, sticice i njih.I oni i Crnogorci su samo instrument u rukama velikih, koji ce ih, kao sto se zna, samo terati na nove akcije, a zahvalnost pokazati nece.Koliko imamo primera.A mi treba da radimo na sto vecem jedinstvu!Jedino to nas moze spasti!

(уторак, 22. авг 2017, 12:42)
anonymous [нерегистровани]

???

@Milijana

Значи, то је пропаганда да ће Македонија подржати пријем Косова у УНЕСКО? Е сада нам је лакше, а ми мислили да је то став македонске владе. Или можда јесте промењен став македонске владе? Онда није пропаганда. Иначе, од осамостаљења ниједна власт у Скопљу није била благонаклоно оријентисана према Србији и Србима, него су национално окупљање изводили на србофобији. Да се не лажемо.

(уторак, 22. авг 2017, 11:49)
Zozo [нерегистровани]

Bravo

Bravo Miljana sve ste lepo opisali

(уторак, 22. авг 2017, 10:38)
Milijana [нерегистровани]

propaganda

Ne nasedajte na cistu propagandu bivseg rezima u Makedoniji koji je 11 godina saradjivao i bio u koaliciji na vlasti sa istim tim Albancima, usvojio Zakon o upotrebi albanskog jezika za tri minuta u Sobranju, zatvarao srpskog vladiku, zatvarao novinare, priznao Kosovo, glasao za ulazak Kosova u UNESCO i sad zeli da se spasi i od ogovornosti za kriminal...

(уторак, 22. авг 2017, 10:20)
anonymous [нерегистровани]

Srbija

Bice ovde svega...

(уторак, 22. авг 2017, 09:58)
anonymous [нерегистровани]

m

Srbija nije ovo zasluzila, izgleda da su Makedonci zaboravili sta smo sve za njih uradili.

(уторак, 22. авг 2017, 09:54)
anonymousDusan [нерегистровани]

Da

Pratili ili ne, oni (Makedonci) su odlucili da igraju prljavu igru, jedino sam 100% siguran da to ne zeli makedonski narod..ali ga niko nista ne pita!

(уторак, 22. авг 2017, 09:46)
Mia [нерегистровани]

Mia

Srbija nije zasluzila ovako nesto od Makedonije.

(уторак, 22. авг 2017, 09:45)
anonymous [нерегистровани]

Samo da pitam nešto

Pa dobro, sa Makedoncima ćemo lako. Nego, zna li se koje su to "strane sile" ? Pošto one vuku konce, hoćemo li povući Ambasadore iz tih zemalja ? Sigurno nesmemo, jer bi u protivnom dobili po glavi i ne bi znali ni šta nas je snašlo.