Брнабић о повлачењу дипломата: Није реч о малој ствари

Премијерка Ана Брнабић разговарала са председником Александром Вучићем и министром спољних послова Ивицом Дачићем о повлачењу особља из амбасаде Србије у Скопљу. Поручила је "да се не ради о малој ствари" и најавила саопштење Министарства спољних послова. У међувремену, македонски МУП предузима повећане мере обезбеђења амбасаде Србије.

Мере за повећано обезбеђење зграде српске Амбасаде предузете су у том министарству након што је добијено обавештење Министарства спољних послова да је Београд одлучио да дипломате повуче на хитне консултације.

Сви запослени у Амбасади Србије у Скопљу повучени су синоћ на хитне консултације у Београд.

Разлози за повлачење особља нису познати а македонска агенција Макфакс је јавила, позивајући се на неименоване изворе, да је Београд добио информације да ће Македонија бити предлагач за гласање за улазак Косова у Унеско, пренела је Бета.

Министарство спољних послова Македоније саопштило је раније да је добило ноту од Амбасаде Србије у Скопљу којом су обавештени да је комплетно особље позвано на консултације у Београд, пренели су синоћ македонски медији.

"Министарство спољних послова није упознато са разлозима ове одлуке и стога успоставља комуникацију са МСП Србије. У складу са релевантним одредбама Бечке конвенције о дипломатским односима институције Републике Македоније преузимају мере за заштиту безбедности и интегритета Амбасаде Србије у Скопљу", наводи се у саопштењу.

Према сазнањима ТВ Телма, српска амбасада је, позивајући се на Бечку конвенцију, тражила од македонских власти да повећају безбедност у целом објекту амбасаде у Скопљу.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво