Јанковић: Ја сам Шутановцу саопштио одлуку о прекиду сарадње

Лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић изјавио је да је лично председнику ДС Драгану Шутановцу саопштио одлуку о прекиду сарадње пре него што је то пренесено у јавност. Сматра да је ДС направио огромну, троструку грешку, јер је решио да председнику Србије Александру Вучићу пошаље предлог за промену Устава.

Одлуку о прекиду сарадње са ДС, навео је Јанковић за Н1, донео је највиши орган покрета, који и одређује политику ПСГ.

На наводе ДС-а да су за ту одлуку сазнали у среду из медија, Јанковић каже да то није тачно и да је лично Шутановцу саопштио одлуку пре него што је саопштење изашло у јавност.

Упитан да ли ће учествовати на протестима које је за јесен најавио Шутановац, Јанковић је рекао да ће покрет учествовати на њима.

"Без коришћења права на окупљање, а то је основно људско право, не може се срушити Александар Вучић. Морамо бити спремни да победимо Вучића на изборима и то за десет одсто разлике...и да будемо спремни да ту победу одбранимо, коришћењем права на окупљење", нагласио је Јанковић.

Обрадовић одговорио Јанковићу

Полемика унутар опозиције настављена је одговором Бошка Обрадовића Јанковићу да се слаже са њим по питању борбе против власти, али да им се политике - шта после Вучића не слажу.

"Ту смо за борбу за фер изборе", поручио је Обрадовић.

Говорећи о београдским изборима и потенцијалним коалицијама, Јанковић је раније данас рекао да разговара са Вуком Јеремићем, али не и са лидером Двери.

"Бошко Обрадовић и Двери сматрају да је Русија постојбина Србије, окрећу се Русији, и не прихватају сва људска права", рекао је Јанковић, наводећи да се ради о принципима.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво