ЛДП: Сарадња Јанковића са ДС никад није ни била искрена

Не може се свако ко се одазове позиву председника Александра Вучића на дијалогу о Косову проглашавати издајником, поручио је лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић који каже да није изненађен што је Покрет Саше Јанковића одлучио да прекине сарадњу са ДС-ом, јер та сарадња никад није била искрена.

Чедомир Јовановић је, на конференцији за новинаре, рекао да "нема никакво разумевање за ту Јанковићеву идеју да је свако ко покуша да разговара са Вучићем издајник и да се са Вучићем и онима који са њим воде земљу може разговарати само о једној теми, а то је како ће мирно предати власт".

За Јовановића је, како је навео, Јанковићев потез "нешто подмукло и очекивано и неискрено", као и много тога што је, додаје, до сада Јанковић урадио.

"Јанковић никада није желео са ДС-ом јер не може да шефује демократама. Из истог разлога, није била могућа сарадња њега и мене", рекао је Јовановић.

Одговарајући на питање о прекиду сарадње ПГС са ДС-ом, Јовановић је рекао да не би да се меша између Драгана Шутановца и Саше Јанковића јер ту, каже, има јако мало политике.

"Београдске изборе не доживљавамо као рат"

ЛДП на београдске изборе, као и до сада, излази са својом политиком и јасним програмом и те изборе не доживљава као "рат" са Александром Вучићем, Сашом Јанковићем, демократама и другима који ће на њима учествовати, изјавио је Јовановић.

"Ја их видим као конкуренцију коју желимо да победимо", рекао је лидер ЛДП.

Навео је да ће се ЛДП тако и понашати, без икаквог комплекса, осећаја мање вредности или неке жеље да се угура на неку листу.

"Кад сам ја то био са њима? Па нисам никад, не мислим да сада тако нешто треба да радим", рекао је Јовановић.

Каже да ЛДП на београдске изборе излази са идејом да промени односе у граду, да се на дугачији начин обрати људима, те да им уместо "хаусмајстора и предузимача" понуди људе са осећајем за живот у 2017. и 2018. години, "у времену које нам је свима сузило и хоризонт и довело на ту позицију да заправо хватамо своју сенку и живимо без главе".

"Одрастао сам у другачијем Београду. Сигуран сам да ће увек бити неког проблема са рупом на путу, неком цеви која је пукла, аутобусом који можда касни али мора постојати још нешто у Београду поред тога, једна врста разумевања, другачијег односа према људима. Превише је отрова у тој градској скупштини и за то су одговорни и једни и други", рекао је Јовановић.

ЛДП се, каже, бавио Београдом од 2008. до 2012. године и све што је тада та странка радила, радила је поштено.

"И ту су направљени највећи искораци. Никада више људи који су били лишени страначких хипотека није било у градској администрацији и нико од них после четири године мандата није био кандидат на изборима 2012. Пустили смо људе да се врате својим пословима с обзиром да тада нисмо добили адекватну подршку", рекао је Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи