Вулин се нада смиривању тензија на Корејском полуострву

Министар одбране Александар Вулин разговарао је са амбасадором Републике Кореје Јуом Деђоном о могућностима за успостављање билатералне војне сарадње.

Вулин и Деђон оценили су да су односи две земље добри и пријатељски и да представљају добар основ за успостављање војне сарадње, која у досадашњем периоду није развијана.

Министар Вулин је потврдио да је Србија спремна да развија одбрамбену сарадњу са свим државама које за то искажу интерес, на бази партнерства међусобног уважавања. Он је упознао амбасадора Јужне Кореје са принципима на којима се заснива међународна војна сарадња Републике Србије, нагласивши декларисану војну неутралност и стратешко опредељење наше земље за чланство у Европској унији.

Саговорници су разменили мишљења и о актуелним безбедносним темама, те је министар Вулин истакао да се нада да ће се тензије на Корејском полуострву смирити. Он је поновио да Србија подржава акције свих страна које имају за циљ смиривање ситуације у жариштима и решење проблема за преговарачким столом.

Амбасадор Деђон честитао је министру Вулину постављење на функцију министра одбране. Mинистар Вулин затражио је од амбасадора Деђона да Јужна Кореја гласа против пријема тзв. Косова у Унеско на предстојећој генералној конференцији те организације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво