Јеремић најављује сарадњу само са онима који нису уз Вучића

Будућа политичка организација коју ће водити Вук Јеремић жели сарадњу са покретима и странкама који су права опозиција и који неће колаборирати са режимом Александра Вучића, изјавио је Никола Јовановић, блиски Јеремићев сарадник.

Никола Јовановић је, у изјави за медије, рекао да "у данашњем тоталитарном режиму" у Србији не постоје услови за цивилизовани дијалог о уставним реформама.

"Уколико режим искрено жели дијалог са опозицијом, треба да врати нормалност у политички живот и позове пре свега на дијалог о фер и праведним изборним условима", сматра Јовановић, те апелује на јединство праве опозиције на београдским изборима.

"Ако се режим не уздрма на изборима у Београду, неће бити прилике за цивилизовани дијалог и демократско одлучивање по било којој теми у наредним годинама", закључио је Јовановић.

Раније данас Покрет слободних грађана Саше Јанковића саопштио је да обуставља планове о изборној сарадњи са Демократском странком пошто је, како наводе, председник те странке Драган Шутановац јавно понудио Александру Вучићу сарадњу на изменама Устава.

ДС је тиме изненађен, а у саопштењу је поручио да и даље не сматра Јанковића противником, те да најављује да ће предложити измене већег броја закона, а од септембра разговоре с грађанима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи