Орлић: За "замрзнути конфликт" су они који ништа не знају

Невероватно је да Санда Рашковић Ивић о Косову и Метохији говори неком ко се усуђује нешто да предузме, а при том сама нема решење, већ само како папагај понавља "замрзнути конфликт", изјавио је члан Главног одбора Српске напредне странке Владимир Орлић.

"За разлику од Санде Рашковић Ивић, у чије време је Косово отето Србији, која је ћутала и куповала бунде, ваљда да прослави ту самопроглашену независност, за разлику од ње која је, као комесар за избеглице крала паре са Косова и Метохије, Србију данас воде честити људи који имају храбрости, одговорности и спремности да се боре за српски народ", пише у Орлићевој изјави коју је пренела Служба за информисање СНС.

Он је додао да је решење свих оних који не знају и не разумеју ситуацију замрзнути конфликт, "што је чист идиотизам".

"Оних који се међусобно такмиче у натпевавању на тему 'на КиМ ништа не ваља', а једино решење које нуде је да остане исто?! Биће да је код таквих способност да се мисли трајно замрзнута", додаје се у изјави.

Орлић је упитао да ли Рашковић Ивић зна да "кипарски модел", за који се залаже, значи да деца буду два дана заробљена на аеродрому само зато што су кренула 10 километара северно, уместо 10 километара јужно.

"Да ли тај модел хоће? Или, можда, рачуна да то неће важити за баш свачију децу? Можда се нада да ће Албанци умети да покажу захвалност за мишљење Међународног суда правде, које су им као поклон-честитку за 'независност' дали бесрамници из госпођине досовске хунте, а да ће Срби све заборавити?. Неће. Баш као што нису заборавили ни њену подршку Туђману, ни умеће да прода своје Крајишнике за бунде талијанске. Као ни нечасно држање данас, све под руку са рестловима најгорих и најнеспособнијих у Србији - без икакве разлике међу њима", пише у изјави.

Санда Рашковић Ивић, шеф посланичке групе Нова Србија-Покрет за спас Србије, изјавила за Политику да би требало показати више стрпљења за решавање питања КиМ, а да под стрпљењем подразумева "опцију коју заступа, а то је такозвани замрзнути конфликт", наводећи као пример Кипар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво