ЛСВ: Накнадни разум пожељан, али Дачић касни бар 10 година

Лига социјалдемократа Војводине сматра да предлог министра спољних послова Србије Ивице Дачића о разграничењу на Косову касни бар десет година, те констатује да је накнадни разум пожељан, али да је сада можда касно.

Коментаришући позив министра спољних послова Ивице Дачића на компромисно решење и посебан статус за Српску православну цркву и њене манастире на Косову, ЛСВ у саопштењу подсећа да су њени посланици пре десет година, приликом расправе о Предлогу резолуције о праведном решавању питања Косова и Метохије, предложили амандман којим су позвали на поштовање реалности на Косову.

Предложили су, наиме, како се наводи у саопштењу, да Влада Србије припреми и потпише уговор са СПЦ о признавању "Пећке државе", а који би усвојила Народна скупштина.

Према том предлогу, како наводи ЛСВ, суверена "Пећка држава" имала би суверенитет над свим црквама и манастирима Српске православне цркве, као и њиховом имовином, а уговор о формирању ове државе за основу би имао уговор којим је формирана суверена држава Ватикан.

Предлог је одбијен са 205 гласова против, а амандман није подржао ни Ивица Дачић, наводе у ЛСВ-у, уз оцену да је након тога "уместо озбиљности уследила неозбиљност српске политичке елите".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво