Вулин: Кфор и Унмик да поново отворе истрагу о Гораждевцу

Поводом годишњице убиства младића Пантелије Дакића и Ивана Јововића у Гораждевцу, министар одбране Александар Вулин рекао је да зло које је убило њих двојицу мора да добије име и казну.

"Пантелија и Иван су стрељани на реци Бистрици у Гораждевцу пре 14 година. За њихову смрт нико није одговарао. Читав свет обећао је да ће преврнути сваки камен да би казнио злочинце. Од тог обећања, као и већине обећања која се дају Србима, није било ништа", навео је Вулин.

Истрага је обустављена, каже Вулин, као да су Пантелија и Иван страдали од сунца или кише.

"Можда су представници међународне заједнице, који су по Резолуцији 1244 одговорни за безбедност и правду на КиМ, престали да питају и да траже али Србија није и неће. Пантелија и Иван чекају правду и нема оправдања зашто је бар њихове породице још нису дочекале", нагласио је министар одбране.

Вулин тражи од Кфора и Унмика да поново отворе истрагу и да је не затворе док не пронађу кривце.

"Смрт Пантелије и Ивана најавила је ужасне смрти деце читавог света од терористичког зла. Зато нека Кфор и Унмик траже истину за нашу побијену децу као што сада са правом траже истину и казну за убице њихове деце. Зло које је убило Пантелију и Ивана мора да добије име и казну", навео је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво