МУП демантује Велимира Илића

Министарство унутрашњих послова одбацило је као тенденциозне и злонамерне тврдње председника Нове Србије Велимира Илића да је, због најављене посете председника Србије Александра Вучића Сабору трубача у Гучи, повећан број полицајаца на тој манифестацији.

Велимир Илић је, у изјави објављеној на сајту Нове Србије, навео да, "по први пут од када постоји Сабор трубача, у Гучи има више полиције него народа", јер је најављена посета председника Вучића.

Такође, тврди да се "све што има полиције у Србији" налази у Гучи и да тамо "народ не може да прође улицом".

На ту изјаву, реаговало је Министарство унутрашњих послова.

"Реч је о потпуним неистинама, јер је ове године током Сабора трубача у Гучи ангажовано чак 272 полицијска службеника мање него 2016. године. Као и ранијих година због великог броја посетилаца који долазе на Драгачевски сабор трубача Министарство унутрашњих послова предузима додатне мере из своје надлежности како би се очувао јавни ред и мир и осигурала пуна безбедност свих посетилаца и бројних туриста који у великом броју долазе у Гучу", наводи се у саопштењу.

МУП је, такође, апеловао на све да "не злоупотребљавају полицију у дневнополитичке сврхе како би стекли јефтине политичке поене", јер је основни задатак припадника МУП-а очување безбедности и сигурности грађана на свим манифестацијама које се одржавају у Србији.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво