Михајловић: Нема ауто-пута Београд-Сарајево ако се у БиХ не договоре

Министарка саобраћаја, инфраструктуре и грађевинарства Зорана Михајловић изјавила је да у Босни и Херцеговини мора да буде постигнут договор о траси ауто-пута Београд-Сарајево, јер, у противном, тог пута неће ни бити.

"Београд може само да апелује на тај договор, јер су интерес грађана и могућности које отвара изградња и нови ауто-пут важнији од свега", рекла је Михајловићева за Спутњик.

Навела је да је Србија спремна да настави разговоре у вези са изградњом ауто-пута Београд-Сарајево, који је стратешки важан инфраструктурни пројекат за који већ има основе пројектне документације.

У БиХ за сада не постоји сагласност у вези са трасом овог пута.

Према ранијим проценама, изградња ауто-пута Сарајево-Београд коштала би око 850 милиона евра, а зависно од трасе, могао би да буде дуг од 120 до 150 километара.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи