Радета: Приватизација "Јата" је превара

Српска радикална странка оценила је да је приватизација "Јат ервејза", чији је наследник "Ер Србија", "афера и превара" и да је "скандалозна" изјава премијерке Србије Ане Брнабић да неће да се меша у пословање те компаније чији је држава већински власник.

"За сувласништво од 49 одсто у Ер Србији, компанија 'Етихад' из Уједињених Арапских Емирата није уложила ни један долар. Само су гарантовали кредит од 40 милиона долара, а гаранције су одмах наплатили најмом два 'Ербасова' авиона, које је 'Ер Србија' изнајмила од 'Етихада'", тврди потпредседница СРС Вјерица Радета.

Како је наведено у саопштењу СРС-а, "по уговору, а који је у кабинету генералног директора 'Јат ервјеза' заведен 21. октобра 2013. године, најам сваког од ових авиона платили смо 1.300.000 долара месечно".

"Такав уговор био је на снази око десет месеци, у ком периоду је 'Етихаду' исплаћен износ од 40 милиона долара кредита", навела је Радета у саопштењу.

Додаје се да је "крајњи циљ таквог уговора Владе Србије са 'Етихадом' уништавање компаније тако да 'Ер Србија' остане са четири, пет исправних 'боинга', а остале да отпишу, јер се на тај начин испуњава услов Европске уније да Ер Србија постане регионални превозник".

"Српски радикали су предвидели да ће превару са 'Етихадом' платити Србија, односно грађани Србије. И то се дешава. 'Ер Србија' увелико најављује отказе за запослене, а од јавности крију да је више стотина људи напустило компанију због неприхватљивих услова рада", указује Радета.

Према њеним речима, СРС сматра да пословодство "Ер Србије" ради на томе да прода слотове, односно редове летења за којима је у ЕУ велика потражња, и да убудуће "Ер Србија" послује по принципу "лоу кост" компанија које користе мање удаљене аеродроме и плаћају ниже аеродромске таксе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи