Милићевић: Уместо сукоба разговарамо да бисмо имали будућност

Шеф посланичке групе социјалиста у Скупштини Србије Ђорђе Милићевић сматра да је позив председника државе Александра Вучића на дијалог о Косову и Метохији храбар и озбиљан корак у изналажењу трајног и одрживог решења, али га никако не види као позив да се призна једнострано проглашена независност Косова.

У писаној изјави достављеној медијима, Милићевић са жаљењем примећује да то многи нису схватили, попут појединих опозиционих странака које су, каже, показале да нису спремне за озбиљне разговоре и дијалог.

За разлику од њих, којима је то дневнополитичка тема, за социјалисте је, каже Милићевић, то питање које се тиче будућности Србије.

Уверен је да грађани очекују одговоран однос према овом питању и расправи, уместо политичког надметања, надмудривања, пребацивања одговорности и борбе за политички рејтинг.

Наводећи да су председник Србије и Влада посвећени интересима будућности а не интересима рејтинга и популарности, он подсећа да смо не тако давно били сведоци како су неки "државници" бранили националне и државне интересе, тако што су у тренутку када Србији отимају део територије били у "веома важној званичној посети Румунији" уместо уз свој народ.

Милићевић примећује да се слично догађа и данас, када за поједине опозиционе странке поново постоје важније и значајније теме, попут некаквог уједињења опозиције пред београдске изборе, "а удружују се не да би, како кажу, победили – већ да би политички преживели".

"Данас спремност да деле лекције показују они који имају најмање права на то", примећује Милићевић, те наводи да је расправа о Косову за социјалисте још једна прилика да видимо да ли смо у могућности да реално сагледамо ситуацију у којој се налазимо, при чему сматра да основа за тражење и изналажње решења мора да буде – истина.

Понавља да СПС подржава јасну опредељеност за дијалог јер је то, како каже, једини начин да се дође до одрживих, прихватљивих решења, те закључује: "Уместо сукоба разговарамо да бисмо имали будућност".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво