Брнабићева са Пенсом: Посета Вучића САД подстакла развој сарадње двеју држава

Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се у Подгорици са потпредседником САД Мајком Пенсом и том приликом је изразила задовољство због недавне успешне радне посете председника Александра Вучића Вашингтону, која је дала подстицај даљем развоју сарадње двеју држава.

Ана Брнабић је у разговору са Пенсом, на маргинама Самита Америчко-јадранске повеље, истакла да то говори у прилог томе да је унапређење укупних билатералних односа са САД један од спољно-политичких приоритета Србије.

Премијерка је истакла и значај досадашње подршке САД процесу европских интеграција Србије и изразила наду да ће на том плану наша земља имати подршку и од нове америчке администрације.

Председница владе је нагласила да је превасходни интерес Србије да се очува мир и стабилност региона западног Балкана, да у томе наша држава доприноси својим конструктивним приступом и да ће то чинити убудуће.

Брнабићева је подвукла да само очување мира и стабилности у региону, али и решавање свих отворених питања кроз дијалог и тражење компромиса, могу да допринесу напретку региона, наставку реформских процеса и јачању међусобне повезаности.

На састанку је било речи и о билатералној сарадњи две земље на плану безбедности, током којег је констатовано да је у области оружаних снага и полиције остварен највећи напредак у претходном периоду.

С тим у вези, Брнабићева је указала на пуну посвећеност Србије борби против међународног тероризма и спремност да, у сузбијању тог глобалног проблема, наша држава пружи активан допринос.

Брнабићева и Пенс су разговарали и о Бриселском дијалогу и имплементацији договореног, на шта је председница Владе Србије истакла неопходност што скоријег формирања Заједнице српских општина, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара