Фабрици: Балкан је од стратешке важности за Унију

Када ЕУ и Србија раде заједно, могу да раде боље, поручује у изјави за РТС нови шеф делегације Уније у Србији Сем Фабрици.

"Добар дан, част је бити амбасадор ЕУ у Србији", рекао је на српском нови шеф делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици.

Имао је, каже, задовољство и част да преда акредитиве председнику Србије Александру Вучићу. "Драго ми је што је церемонији присуствовала и моја породица", истакао је Фабрици.

Наводи да је председнику честитао на реформама које је влада спровела како би отворила нова радна места, привукла инвеститоре, побошљала извоз.

"Још је велики посао пред нама, преговори су формално почели 2014, отворено је 10 поглавља, али верујем да је важно то што Србија и ЕУ могу да раде заједно. Погледајмо само шта се догађало током мигрантске кризе, такође у поплавама 2014. у Србији. Дакле, када ЕУ и Србија раде заједно, могу да раде боље", рекао је Фабрици.

Председнику је, каже, рекао и да ЕУ веома поштује улогу коју Србија има на Балкану. То је регион од стратешке важности за Унију, закључио је Фабрици.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво