Вучић са Алабаром о "Београду на води"

Председник Србије Александар Вучић разговарао је у Београду са Мухамедом Алабаром, председником Управног одбора компаније "Игл хилс", инвеститором пројекта "Београд на води".

Тема сусрета са Алабаром, који борави у дводневној посети Београду, био је развој пројекта "Београд на води", чија је реализација бржа од планираног, као и могућност изградње нових објеката, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу са медијима председника.

Вучић и Алабар су констатовали да овај пројекат не утиче само на изглед Београда, већ и на економију Србије уопште, јер покреће целу српску грађевинску индустрију.

Алабар је истакао да је пројекат "Београд на води у овом тренутку европска звезда у грађевинском смислу.

Председнику Србије је представио и први нацрт изгледа новог хотела Бристол, ремек дело савременог дизајна, који ће у потпуности променити изглед овог дела града и повећати капацитете хотелског смештаја у Београду.

Алабар је у недавном интервјуу за Танјуг изразио задовољство тиме како теку радови на прве две зграде, које се тренутно зидају на градилишту "Београда на води", као и сарадњом Уједињених Арапских Емирата и Србије на том пројекту.

Прецизирао је и да је на локацији "Београд на води" тренутно активно пет градилишта на простору од више од милион квадрата.

Вредност целокупне инвестиције износиће, према његовим речима, више од три милијарде евра, а најављује да би крајња сума могла да буде и већа.

"Са двадесетогодишњим искуством у многим мега-пројектима које смо развијали широм света, уз подршку две владе, верујем да нема сумње да ће пројекат бити завршен, као и да ће постати важна прекретница у историји Београда. Влада Републике Србије, као и председник Александар Вучић, веома су посвећени Београду на води", рекао је тада Алабар.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара